Film Serisi Yorumu | ARINMA GECESİ

Herkese merhabar :) Bu sefer de film serisi yorumumla karşınızdayım. Arınma Gecesi bir çoğunuzun adını duyduğuna inandığım bir seri. Serinin ilk filmi çıktığında (2013 yılında) izlemek istesem de korku-gerilim temalı filmlerde iyi olmadığım için izlememiştim. İlerleyen yıllarda da felsefe dersimize konu olmuştu bu serinin ikinci filmi. Türü gerilim-korku olan bu filmleri geçen hafta izledim. (SONUNDA!)  

Genele vuracak olursak konusu şu şekilde; Amerikan hükümetinin suçlular ve hapishane ile başı beladadır. Suçları kontrol altına alamadıkları gibi hapishaneler kapasitelerinin üzerinde suçlu bulundurması üzerine çok farklı bir sürece başvuruluyor. Her yıl Arınma Gecesi adı verilen bu günde  12 saatliğine bütün suçlar yasal sayılıyor. Bu 12 saat içerisinde tüm acil durum sistemleri askıya alınıyor. Yani polis, itfaiye ve ambulanslar iş yapmıyor. 

Ütopya ve distopya arasında kalan, türü bilim kurgu, korku ve gerilim olsa da korkutmayan bir film serisi. 


Serinin ilk filmi 2013 yılında yayınlandı ve bir evin içerisinde olanları anlatıyor. Bana kalırsa aşırı sıkıcıydı, tahmin edilebilir çok fazla sahnesi vardı.  Fragmanı izlemek için buraya tıklayın.


Serinin ikinci filmi Anarşi, 2014 yılında yayınlandı. Bana kalırsa serinin güzelleşmeye başladığı bir filmdi. İlk filme nazaran bu sefer Arınma Gecesi'nde sokakta yaşananları anlatıyor. Yine tahmin edilebilir sahneleri vardı fakat bir öncekine göre daha güzeldi. Fragmanı izlemek isterseniz tık tık.




Serinin üçüncü filmi Seçim Yılı, 2016 yılında yayınlandı. Arınma Gecesi'nin insanları ne hale getirdiğini rahatça görebileceğiniz bir film olmuş. Ters köşe yaptığı yerler oldu. İlk iki filmden karakterleri görmek güzeldi :) Fragman için tık tık.



Açıkçası serinin artık son bulacağını düşünmüştüm ki 20 Temmuz'da İlk Arınma Gecesi adlı başka bir filmi yayınlandı. Bütün bu olayların nasıl başladığını anlatıyormuş. Henüz izleyemedim fakat yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum. Onun fragmanı için buraya tık tık.


Kendi yorumlarıma gelirsek serinin konusu bana kalırsa harikaydı. Böyle bir sistem getirilirse neler yaşanabileceğini de güzelce anlatmışlar. Zengin insanların yüksek korumalı evlerinde hasta insanları satın alıp onları öldürmeleri mi dersiniz, yine zenginler arasında açık arttırma yapılarak insanları öldürme mi dersiniz, "Eşimin yüzüne bakmak istemiyorum," diyerek eşini öldüren mi dersiniz... 

Seçim Yılı adlı bölümünde Arınma Gecesi'nin fakir nüfusu azaltmak için yapıldığına dair iddialar atılıyor. Evsizler, kendini koruyamayacak halde olanlar vs... İzlerken habire böyle bir sistem uygulansa neler olacağını düşünüp durdum. Hayal gücüm filmin senaristinden de betermiş onu anladım :D 

Seride en sevdiğim şey siren ve sonrasıydı :D Dinlemek isterseniz; 


Filmleri izlediyseniz görüşlerinizi yazmayı unutmayın :)

4 yorum:

  1. ayyy korku bayılırıım. hiçbirini kaçırmaaam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam tersiyim :D Çok sevmem korku filmlerini, izlemem de genel olarak

      Sil
  2. aaaa ben arınma gecesi seçi,m dönemini sinamada izlemiştim ama bir seri şeklinde olduğunu bilmiyordum şuan aşırı merak ettim diğer filmleri de izleyeceğim kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk filmde sıkılmıştım biraz. Umarım beğenirsin diğer filmleri. Yenisi de sinemalarda şu an :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyiciler

img { padding:5px; margin:5px; border-width: 5px; border-color: #0066CC; border-style: single; ridge }