Dizi Yorumu| ALTERED CARBON

Şu sıralar tek yaptığım dizi izlemek olduğu için üst üste dizi yorumları paylaştığımın farkındayım lakin izlemeden duramıyorum. Bu yazımızın konusu da Netflix'in bilim kurgu yapımlarından biri olan Altered Carbon. 





Aynı isimli kitap serisinden uyarlama olan Altered Carbon; Son Elçi olarak bilinen Takeshi Kovacs'ın 250 yıl sonra başka bir bedende bir cinayet davasını çözmek için uyandırılmasını anlatıyor. Hangi yıllar olduğunu söylemek güç fakat insanların ölmemek için kendini klonladığı, enselerine yerleştirilen çiplerle belleklerini oraya kaydettikleri ve bu yüzden beden değiştirseler dahi bellekleri sayesinde her şeyi hatırladıkları, zengin halkın gök yüzünde yaşadığı zamanlarda geçiyor. 

Başlamadan önce tereddüt ettiğim fakat daha ilk bölümünden vurulduğum bir dizi oldu. 

Takeshi Kovacs rolündeki Joel Kinnaman

Netflix dizi için +16 sınırı ve argo, çıplaklık, cinsellik, şiddet gibi uyarılar koymuş. Şahsi fikrimi söylemem gerekirse çıplaklığın gerçekten fazlaca olduğu bir dizi. Yaş sınırının altındaysanız ya da sizi rahatsız edecekse izlememenizi öneririm. 


Dizide başrolün karizmasına, güçlü zihnine vurulacağınız anlarda aşağıdaki görüntüyü görecek benim gibi gülmeye başlayacaksınız :D 


Hello Unicorn çantası dizi boyunca gülümsetti beni.

Altered Carbon'un bölümlerinin başında genel olarak fazlasıyla beğendiğim sözler bulunuyor. Diziyi anlamaya yönelik, yorum yapabilmenize yönelik. Benim severek izlediğim bir dizi oldu. "Keşke daha uzun olsaymış ya 10 bölüm nedir?" dediğim de bir diziydi. İzlemek isteyenlere bir de şöyle bir uyarı yapayım introlarında yılan vs olduğu için fobinizi varsa sardırmanız daha iyi olacaktır. 

Türkçe altyazılı fragmanı izlemek isterseniz:


2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyiciler

img { padding:5px; margin:5px; border-width: 5px; border-color: #0066CC; border-style: single; ridge }