Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri

Bir Öğrencinin Kaleminden herkese merhabalar.
20-22 Temmuz tarihleri arasında olan Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günlerine yakın arkadaşımla yaptığımız bir plan üzerine gittik. 

Beytepe Kampüsü'ne ulaşımımız zor olduğundan İlkay'ın , yakın arkadaşım , öğretim görevlisi olan kuzeni bizi götürebileceğini söyledi. İkimiz de hem orayı gezebilmek hem de bölümler hakkında bilgi alabilmek amacıyla 22 Temmuz sabahı Beytepe Kampüsü'ne gittik. Blogta bununla ilgili yazı yazma fikri dönüş yolunda aklıma geldiği için bu yazıya koyabileceğim fotoğraflar yok. Bir daha böyle bir etkinlik olduğunda fotoğraf koyacağıma söz verebilirim :) Bu yazıda gözlerimden bahsedeceğim.

Tanıtım Günleri, Beytepe Kampüsü'nün Kongre salonundaydı. Kapıda okulun Amerikan Futbol Takımı Red Deers vardı. Formaları ve ellerinde topları ile oyuncular kendi aralarında atışlarını yapıyor aynı zamanda yanılmıyorsam forma satışı yapıyorlardı. 


İçeri girdiğimizde okulun öğrencileri karşıladı bizleri. Aday olduğumuz için bizle bir anket yaptılar. Puanımız, istediğimiz meslekler falan filan. Sonrasında da okullarının bizlere hediyesi olduğunu söyleyip bez çanta verdiler. İçerisinde defter, kalem, karton şapka, Hacettepe de ki bölümlerin ve puanlarının olduğu bir kağıt, üniversiteyi tanıtan mini boy dergi vardı. Teşekkürümüzü ettikten sonra bizi diğer bir öğrenci karşıladı. Hangi bölümler hakkında bilgi almak istediğimizi sordu, o bölüme yönlendirdi. İlk olarak Kimya bölümüne gittik. İlkay ile okulda en sevdiğimiz dersti Kimya. Standda ki hocalar çok cana yakındı. Sorularımızı dinleyip, bizi bilgilendirdiler. 

Kimya standının ardından Biyoloji standına geçtik. Yine hocalar çok cana yakındı. Kardeşim de bizimle gelmişti. Bir hoca bizimle ilgilenirken diğer hoca ve birkaç öğrenci kardeşimle ilgilenip hayvan iskeletlerini tanıttılar. 

Kimya ve Biyoloji bölümünü gezdikten sonra hangi bölüme gideceğimizi konuşurken Diş Hekimliği Rektör Yardımcısı ve Prof. Ali Şahin ile tanıştık, sohbet ettik. Sıcakkanlı olduklarını söylemek yanlış olmaz. Profesör, bölümleri gezdikten sonra bahçede verilecek yemekten yememizi, kendimize iyi bakmamızı söyledi. Ilımlı yaklaşımları için tekrardan teşekkür ederim :)

Birkaç bölümü daha gezdikten sonra karakter analizi yaptıkları yere geldik fakat çok doluydu. Bu sırada ikram olan kahvelerden alıp Erasmus hakkında bilgi almaya gittik. Çok iyi hazırlanıldığını söyleyebilirim. Erasmus, okulun olanakları, spor vb birçok konu hakkında stand açılmıştı. 

Yemekte pirinç pilavı, köfte, salata ve şöbiyet vardı. Yanında da ayran tabi ki. Çimlere oturup, bizlere verilen anketi doldurarak geçirdik vaktimizi. 

Yemekten sonra karakter analinizi yaptırdık orada ki PDR öğrencilerine. Belli özellikler vardı. Birden beşe kadar size uyup uymadığını kodluyordunuz. Sonrasında da birkaç özellik daha soruyordu. Sizin için önemini puanlıyordunuz. Bütün bu testlerden sonra puan türünüzü, sıralamanızı girip şu an hangi bölümleri tercih edebilirsiniz, bu bölümler ile uyuşuyor musunuz, karakteristik özellikleriniz neler bunlar hesaplanıyor. Gidemediyseniz, başka bir şehirdeyseniz ama Hacettepe istiyorsanız okulun sitesinde aday öğrencileri bilgilendirmek amaçlı bir eklenti var. Buradan bakabilirsiniz . 

Bizler bölümler hakkında bilgi alıp, karakter analizi yaptırdıktan sonra yurt yerleşkesini gezdik. Yeşil Vadi olsun, yurtlar olsun, yemek alanları olsun. Yandaki fotoğraf 11.sınıfta gittiğimiz Beytepe Kampüsü gezisinde Yeşil Vadi de arkadaşlarımla çekindiğimiz bir anı fotoğrafı. 

Bu yazım da bu kadardı. Umarım hoşunuza gitmiştir :) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere :) 

18 yorum:

  1. Sefanız olsun :) Güzel bir gün olmuş.Son foto da gayet estetik kuzucuk :)

    YanıtlaSil
  2. heeey vallahi nefis bir yazı bu. çok da güzel bir gün olmuş. yemekler de güzelmiş. karakter analizi sonucu nolduuuu söleseneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tam olarak beni anlatmıştı. Kişilik tipimi biliyordum ama detaylarıyla anlattı. Diyetisyen, endüstri mühendisi falan olabilirmişim :)

      Sil
  3. dur yaa senin twitter neydiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter hesabım fan hesabı :) lightafirex adım

      Sil
  4. Hacettepe mi? Küçükken "Haccetepe" olarak bildiğim o üniversite mi? ^_^ Uuu, harika :)

    YanıtlaSil
  5. Tanıtım günleri güzel oluyor :)) 12. sınıfta ize gezi düzenlemişlerdi: Ankara-Eskişehir-İstanbul şeklinde. Gezdiğimiz çoğu üni'de okumak istemiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize 12.sınıfız diye gezi yapmadılar... Çok üzülmüştüm. 11.sınıfta da ODTÜ ve Hacettepe'yi gezmiştik. Şimdi de motive olayım, bölümleri tanıyayım diye gittim valla. Bende öyleyim :D O an hangi üniversiteye gittiysem hangisi hoşuma gittiyse orada okuyasım geliyor

      Sil
  6. Lovely post dear! Have a great week! xx

    YanıtlaSil
  7. Bloğun hayırlı olsun güzel kızım. Yurdagül'cüğümün yeğeni imişsin. Çok iyi olmuş blog yazman. Gittikçe seveceksin inan.
    Hacettepe tanıtım günü yaşadıklarını gayet detaylı anlatman tatmin ediciydi. Nice yayınlar dileklerimle kızım. Sevgiler .)

    YanıtlaSil
  8. Biri benim okuldan bahsetmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki bilirsin senin okuluna karşı takıntılıyım :D

      Sil
  9. Derya sayesinde tanıdım ve blogunuzu takibe aldım. Bana da beklerim.
    www.nilgunozenaydin.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İzleyiciler

img { padding:5px; margin:5px; border-width: 5px; border-color: #0066CC; border-style: single; ridge }